Preskoči na vsebino
TIC Slovenska Bistrica
Dostopnost Navigacija

O Slovenski Bistrici

Pokrajina med Pohorjem in Halozami, ki vam jo predstavljamo, se razprostira na območju občine Slovenska Bistrica.

Pokrajina združuje pet naravnih območij: Polskavsko dolino, Ložniško dolino, Pohorje in Dravinjsko dolino ter seveda ožje mestno bistriško območje. Svet je izredno raznolik, pregleden in gospodarsko zanimiv; njegove turistične danosti so velike.

Celotno območje občin je zelo razgibano in primerno za številne športne in rekreacijske dejavnosti, kot so kolesarjenje, tek v naravi, pohodništvo, športno plezanje, v zimskih mesecih smučanje … Na svoj račun bodo prišli ljubitelji ribolova in v zadnjem času tudi ljubitelji športnega streljanja. Prijazni ljudje in vneti zagovorniki kulture vam bodo zmeraj pripravili presenečenje – lutkovno, gledališko, plesno, glasbeno ali pa tisto zlatorumeno v kozarcu, ki vam bo "okrepilo dušo in telo".

 

Osnovni podatki

Slovenska Bistrica spada po površini med večje občine v Sloveniji. Po površini je uvrščena na šestnajsto mesto, po številu prebivalcev pa na dvanajsto.

Površina: 260 km²
Število prebivalcev: 25.413       

Podnebje

Območje leži na stiku subpanonskega in zmernega podnebja osrednje Slovenije, ki proti zahodu prehaja v subalpsko. Tukaj je območje vlažne, zmerno tople klime s padavinskim minimumom v zimskih mesecih. Spremenljivost klimatoloških elementov je posledica reliefa in različnih nadmorskih višin.

 

Slovenska Bistrica je gručasto naselje s pravokotno tlorisno zasnovo. Mesto se je razvilo na poplavni ravnici potoka Bistrica, ki priteče s Pohorja skozi Bistriški vintgar. Mesto ima 7809 prebivalcev in je gospodarsko, upravno in kulturno središče istoimenske občine. Zaradi neposredne bližine avtoceste Maribor – Celje ima ugodno prometno lego, v oddaljenosti 4 km pa se nahaja tudi železniška postaja na Črešnjevcu.

 

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica

TIC Slovenska Bistrica Trg svobode 17
2310 Slovenska Bistrica
Ponedeljek - Petek: 9:00 - 16:00
Sobota9:00 - 13:00

Dobrodošli pri nas!

Pokrajina združuje pet naravnih območij: Polskavsko dolino, Ložniško dolino, Pohorje in Dravinjsko dolino ter seveda ožje mestno bistriško območje. Svet je izredno raznolik, pregleden in gospodarsko zanimiv; njegove turistične danosti so velike.

Spremljajte nas: Facebook Instagram
RIC LogoObčina SB LogoI feel slovenia LogoMaribor pohorje LogoZK SB LogoVirtualna panorama LogoSpletna tržnica jemdomace.si LogoŽiva coprnija LogoEnjoyheritage Logo
© 2024 RIC. Vse pravice pridržane Avtorske pravice  |  Zasebnost