Preskoči na vsebino
TIC Slovenska Bistrica
Dostopnost Navigacija

Tradicionalne prireditve

 
Vsako leto se na Slovenjebistriškem ob različnih priložnostih zvrstijo tradicionalne prireditve. Z vsakoletnimi pustnimi povorkami pozdravljamo začetek toplih dni, teden dni pred veliko nočjo lahko obiščete kramarski sejem, s tradicionalnim lutkovnim festivalom se zaključi šolsko leto, v Bistriškem gradu v poletnih mesecih prirejajo vrsto glasbenih in gledaliških prireditev v prijetnem ambientu grajskega dvorišča, na podeželju se vsako leto postavlja klopotec, v začetku jeseni se na Podobah bistriških domačij predstavi kmečki način življenja, december pa je vesel v Prazničnem grajskem mestu, otroke obiščejo in obdarujejo trije možje, na mestnem trgu pa se že pripravljamo na zaključek leta s Silvestrovanjem, ko nazdravimo prihajajočemu novemu letu in novim dogodivščinam naproti.
 
 

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica

TIC Slovenska Bistrica Trg svobode 17
2310 Slovenska Bistrica
Ponedeljek - Petek: 9:00 - 16:00
Sobota9:00 - 13:00

Dobrodošli pri nas!

Pokrajina združuje pet naravnih območij: Polskavsko dolino, Ložniško dolino, Pohorje in Dravinjsko dolino ter seveda ožje mestno bistriško območje. Svet je izredno raznolik, pregleden in gospodarsko zanimiv; njegove turistične danosti so velike.

Spremljajte nas: Facebook Instagram
RIC LogoObčina SB LogoI feel slovenia LogoMaribor pohorje LogoZK SB LogoVirtualna panorama LogoSpletna tržnica jemdomace.si LogoŽiva coprnija LogoEnjoyheritage Logo
© 2024 RIC. Vse pravice pridržane Avtorske pravice  |  Zasebnost