Preskoči na vsebino
TIC Slovenska Bistrica
Dostopnost Navigacija

Gora pod lipo

Primož Gregorič
(vinogradništvo)
Tinjska Gora 80
2316 Zgornja Ložnica
 
M:041 666 363
FB: Domačija Gora pod Lipo

“S srcem narejeno. Z nasmehom ponujeno.”

Na obronkih Pohorja, ujetega med borovim gozdom in griči posajenimi z vinogradi, vas v goste vabi domačija Gora pod lipo. Ko zadihate svež pohorski zrak, okusite pristen okus jedi in začutite toplino doma, se čas za trenutek ustavi. 

Regionalni kulinarični zgodbi, ki jo ustvarjata Primož in Lena, gospodarja, je dodan pridih visoke kuhinje in domačnosti hkrati. Ta je pospremljena s hišno penino in vini, pridelanimi na osnovi lastne avtohtone kvasovke. Kutinov liker, liker vinogradniške breskve ter žganja in sokovi so le del izdelkov domače pridelave. Te lahko vzamete tudi s seboj na pot.

V stari hiši v hladnih mesecih rado zadiši po odprtem ognjišču. Takrat se lahko za hip preselite v čas dedkov in babic. Poleti se v popolni tišini narave prepustite sončnim žarkom. Lahko ob kozarcu hladne hišne penine ali osvežujočega špricerja iz Ritoznojčana, hišne zvrsti, ki še vedno ostaja zaščitni znak na Bistriškem.
 
Po predhodnem naročilu, vsaj dan pred prihodom, vam v Gori pod lipo z veseljem pripravijo odlično domače kosilo ali vas razvajajo z nekaj bolj izbranimi regionalnimi okusi. Prisegajo na sezonsko, zato vam kar preko telefona ali elektronske pošte ponudijo sezonski meni. Tudi za najbolj klasične okuse se najde čisto domače, ki vselej preseže pričakovanja. Vselej prisluhnejo tudi željam otrok. 

Ker “gora” na Bistriškem pomeni vinsko klet, vinski hram, je tudi na domačiji pri Leni in Primožu vinska klet srce domačije. V njej vas z veseljem popeljejo skozi vinsko zgodbo v obliki pokušine. Za poletni čas se lahko oskrbite z vini značilnih štajerskih sort. Novost je še avtohtona sorta kraljevina, lahka in nežna na okus, mnoge spominja na roze.  

V Gori pod lipo obožujejo domače cvetje. Že ob prihodu vas pozdravijo cvetoče okenske police in balkon. Kulisa borovega gozda in vinogradov pa so ti, ki okolju dajejo posebno lepoto. Domačija stoji na samem, gozdna potka vas vodi do nje in razen gostov v Goro ne zaide nihče. 

Če želite doživeti mir in tišino, si spočiti oko in prepustiti drobnim užitkom za želodec in dušo, potem je Gora pod lipo prava izbira. 

 

 

Ponujamo vina klasične pridelave. 

Sorte: zvrst Ritoznojčan, zeleni silvanec, sauvignon, renski rizling, laški rizling.

Hrana: domača kulinarika v mladostni preobleki, tople jedi, sezonsko in lokalno obarvane jedi, narezki in gibanica iz krušne peči.

Delovni čas: po predhodni najavi.

Dostop je urejen za avtobus, osebna vozila in kolesarje.

Kapaciteta prostora: 60 sedežev, 100 za sprejem in degustacijo, zunaj 20 ljudi.

Sprejemamo skupine in posameznike

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica

TIC Slovenska Bistrica Trg svobode 17
2310 Slovenska Bistrica
Ponedeljek - Petek: 9:00 - 16:00
Sobota9:00 - 13:00

Dobrodošli pri nas!

Pokrajina združuje pet naravnih območij: Polskavsko dolino, Ložniško dolino, Pohorje in Dravinjsko dolino ter seveda ožje mestno bistriško območje. Svet je izredno raznolik, pregleden in gospodarsko zanimiv; njegove turistične danosti so velike.

Spremljajte nas: Facebook Instagram
RIC LogoObčina SB LogoI feel slovenia LogoMaribor pohorje LogoZK SB LogoVirtualna panorama LogoSpletna tržnica jemdomace.si LogoŽiva coprnija LogoEnjoyheritage Logo
© 2024 RIC. Vse pravice pridržane Avtorske pravice  |  Zasebnost