Čebelarstvo

Čebelarstvo

Čebelarstvo ima na območju Slovenske Bistrice že dolgoletno tradicijo. Čebelarji pridelujejo različne vrste medu, cvetni prah, vosek, propolis, medene pijače in drugo. Posamezni čebelarji se združujejo v čebelarska društva, na številnih šolah pa delujejo tudi čebelarski krožki. V letu 2011 je Čebelarska družina Slovenska Bistrica v Zgornji Bistrici uredila in opremila Čebelarsko učno pot medovitih rastlin, ki je namenjena izobraževanju v naravi.

Čebelarsko društvo Slovenska Bistrica je v letu 2014 praznovalo visok jubilej - 90 let delovanja. V istem letu je Občina Slovenska Bistrica prejela priznanje, in sicer 1. mesto za čebelam najbolj prijazno občino v letu 2014. 

Čebelarski center Slovenska Bistrica je center in stičišče ljubiteljev narave in čebelarstva in je namenjen izobraževanju, razvoju, raziskovanju, promociji čebelarstva ter ohranjanju Kranjske čebele Sivke.

Obiskovalcem omogoča ogled čebelarske učne poti medovitih rastlin, ogled vzrejne postaje kranjske Sivke, degustacijo medu lokalnih pridelovalcev ter strokovna predavanja v večnamenski predavalnici. Čebelarsko društvo Slovenska Bistrica je leta 2014 praznovalo visok jubilej - 90 let svojega delovanja. V istem letu je Občina Slovenska Bistrica prejela priznanje in sicer 1.mesto za čebelam najbolj prijazno občino v letu 2014. 

- Ogled čebelarske učne poti medovitih rastlin;

- Ogled čebelnjaka in vzrejne postaje; 

- Možnost nakupa medu in medenih izdelkov v prodajalni;

- Ogled čebelarskega muzeja z eksponati iz okolice;

- Predavanja, srečanja in izobraževanja v večnamenski predavalnici;

- Društvena knjižnica s strokovno vsebino;

Čebelarski center Slovenska Bistrica

Zgornja Bistrica 9, 2310 Slov.Bistrica

+386 41 768 351

cd.slov.bistrica@gmail.com

maksimiljan.prah@gmail.com

https://www.facebook.com/pg/cebelarskicenterslovenskabistrica

https://www.instagram.com/cebelarski_center_sl.bistrica/

Odpiralni čas:

- vsako nedeljo popoldne od meseca maja do oktobra ( od 15.00 - 20.00 ure )

- predhodna najava izven obratovalnega časa ( za večje organizirane skupine )