Preskoči na vsebino
TIC Slovenska Bistrica
Dostopnost Navigacija

Zavod za kulturo Slovenska Bistrica

Grajska ulica 11
2310 Slovenska Bistrica

T: 02 805 53 50
F: 02 805 53 51
E: tajnistvo@zavod-ksb.si
W: www.zavod-ksb.si
 

 

Osrednji  mestni in občinski kulturni center, ki skupaj z grajskim parkom tvori prvovrstno spomeniško celoto, je Bistriški grad, kjer od leta 1996 domuje Zavod za kulturo Slovenska Bistrica. Na zavodu se ukvarjajo z muzejsko in razstavno – galerijsko dejavnostjo, skrbijo za obnovo in ohranjanje naravnih in kulturnih spomenikov, organizirajo kulturne in druge javne prireditve, izvajajo pedagoško in založniško dejavnost ter se povezujejo s turističnimi in drugimi izvajalci kulture. Ob 15 stalnih muzejskih zbirkah, ki so na ogled v prostorih gradu, si lahko ogledate tudi grajsko vinoteko in grajsko kuhinjo, ki so jo uredili v okviru čezmejnega projekta Via Savaria. Preko tega projekta so povezani tudi s potjo sv. Martina, ki se navezuje na evropsko romarsko pot sv. Martina Tourskega.

 

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica

TIC Slovenska Bistrica Trg svobode 17
2310 Slovenska Bistrica
Ponedeljek - Petek: 9:00 - 16:00
Sobota9:00 - 13:00

Dobrodošli pri nas!

Pokrajina združuje pet naravnih območij: Polskavsko dolino, Ložniško dolino, Pohorje in Dravinjsko dolino ter seveda ožje mestno bistriško območje. Svet je izredno raznolik, pregleden in gospodarsko zanimiv; njegove turistične danosti so velike.

Spremljajte nas: Facebook Instagram
RIC LogoObčina SB LogoI feel slovenia LogoMaribor pohorje LogoZK SB LogoVirtualna panorama LogoSpletna tržnica jemdomace.si LogoŽiva coprnija LogoEnjoyheritage Logo
© 2024 RIC. Vse pravice pridržane Avtorske pravice  |  Zasebnost