Preskoči na vsebino
TIC Slovenska Bistrica
Dostopnost Navigacija

TEKMOVANJE BALVANSKEGA PLEZANJA VZHODNE LIGE V PLEZALNEM CENTRU SLOVENSKA BISTRICA

27. 01. 2024

Alpinistični Klub Impol Slovenska Bistrica že mnoga leta organizira tekmovanja v športnem plezanju, prvo takšno tekmovanje je potekalo že leta 1992, od takrat se je veliko spremenilo.
Tekmovanja so postala vse bolj profesionalna in število nastopajočih je s povečanim zanimanjem za šport naglo naraslo.
Bistriški alpinisti in športni plezalci so z veliko truda in pomoči s strani občine pridobili največji plezalni center v Sloveniji. Sedaj se bo objekt koristil tudi za nabor različnih tekmovanj v vseh treh disciplinah, ki jih poznamo v športnem plezanju, balvansko, težavnostno in hitrostno.

Prvo tekmovanje v prostorih Plezalnega Centra Slovenska Bistrica se bo odvijalo že 27.1.2024. Tekmovanje je drugo na sporedu vzhodne lige in je balvanskega značaja, kjer imajo tekmovalci 10 balvanskih problemov in 10 poskusov na njih. Zmaga tekmovalec z največjim številom doseženih vrhov in bonusov.

Vzhodna liga je prvenstvo v športnem plezanju, namenjeno mlajšim kategorijam. Cilj prvenstva je približati tekmovalno vzdušje tekmovalcem začetnikom, torej tistim, ki se še niso srečali z resnim treningom in tekmami, za kasnejši lažji prehod na tekme državnega prvenstva.

Tekmovanja se bo predvidoma udeležilo kar 320 do 350 otrok iz celotne vzhodne polovice Slovenije, marsikateri med njimi se bo prvič srečal s tekmovalnim vzdušjem in ambientom tovrstnega tekmovanja.
Tekmovanje bo potekalo v treh krogih kjer se bodo pomerili tako najmlajši starosti 9 let in starejši začetniki do 17 leta starosti. Prvi krog tekmovanja je namenjen cicibanom (9-11 let), drugi krog je namenjen mlajšim dečkom in deklicam (12-13 let). V zadnjem krogu pa se bodo sočasno pomerili starejši dečki in deklice (14-15 let) ter kadeti in kadetinje (16-17 let). Tekmovalci bodo imeli na voljo 2 uri in pol v vsakem krogu. Tekmovanje se prične ob deveti uri in se predvidoma zaključi do šestih.

Na klubu pa so odločni, da to ne bo edino tekmovanje v letu 2024, saj bodo pripravili tudi tekmovanje Vzhodne Lige v hitrostnem plezanju v aprilu, tekmovanje Državnega Prvenstva v težavnostnem plezanju konec maja, ter nazadnje še tekmovanje Državnega prvenstva v hitrostnem plezanju v septembru.

Vsem tekmovalcem, ki se bodo udeležili tekmovanja želimo vso srečo pri nastopu, ki je morda prvi korak na njihovi športni poti.

 

Žan Janežič – vodja tekem pri AK IMPOL SB

Prihajajoči dogodki

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica

TIC Slovenska Bistrica Trg svobode 17
2310 Slovenska Bistrica
Ponedeljek - Petek: 9:00 - 16:00
Sobota9:00 - 13:00

Dobrodošli pri nas!

Pokrajina združuje pet naravnih območij: Polskavsko dolino, Ložniško dolino, Pohorje in Dravinjsko dolino ter seveda ožje mestno bistriško območje. Svet je izredno raznolik, pregleden in gospodarsko zanimiv; njegove turistične danosti so velike.

Spremljajte nas: Facebook Instagram
RIC LogoObčina SB LogoI feel slovenia LogoMaribor pohorje LogoZK SB LogoVirtualna panorama LogoSpletna tržnica jemdomace.si LogoŽiva coprnija LogoEnjoyheritage Logo
© 2024 RIC. Vse pravice pridržane Avtorske pravice  |  Zasebnost