Preskoči na vsebino
TIC Slovenska Bistrica
Dostopnost Navigacija

Predaja skulpture SOZVOČJE ČASA skupnosti

22. 12. 2023 ob 17:00

Vabimo vas na osrednji dogodek ob 20-letnici Centra domače in umetnostne obrti Slovenska Bistrica, ki bo v petek, 22. decembra 2023, ob 17. uri v lipovem drevoredu ob bistriškem Športnem parku.

Na svečanosti bomo skupnosti predali skulpturo Sozvočje časa, ki jo je zasnoval uveljavljeni akademski slikar in večmedijski umetnik Dušan Fišer na podlagi ideje o združitvi dveh zelo različnih lokalno prisotnih in dostopnih materialov – gline in aluminija. Materiala sta v osnovi zelo različna. Glina – keramika kot najbolj primaren, naraven, vsestransko uporaben, relativno krhek material z večtisočletno zgodovino in tradicijo, ter aluminij kot sodobna in univerzalna, vsestransko uporabna kovina s svojimi izjemnimi lastnostmi. Skulptura materiala združuje v prepoznavno, na specifičen način sestavljeno obliko, ki izkazuje povezavo tradicije in sodobnega časa. S svojo prisotnostjo v javnem prostoru predstavlja vez in opomnik vrednot, ki se ohranjajo skozi čas. Pri izvedbi izvedbi in postavitvi skulpture so sodelovali številni izvajalci in sponzorji, ki se jim bomo na dogodku primerno zahvalili.

Center domače in umetnostne obrti

Prihajajoči dogodki

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica

TIC Slovenska Bistrica Trg svobode 17
2310 Slovenska Bistrica
Ponedeljek - Petek: 9:00 - 16:00
Sobota9:00 - 13:00

Dobrodošli pri nas!

Pokrajina združuje pet naravnih območij: Polskavsko dolino, Ložniško dolino, Pohorje in Dravinjsko dolino ter seveda ožje mestno bistriško območje. Svet je izredno raznolik, pregleden in gospodarsko zanimiv; njegove turistične danosti so velike.

Spremljajte nas: Facebook Instagram
RIC LogoObčina SB LogoI feel slovenia LogoMaribor pohorje LogoZK SB LogoVirtualna panorama LogoSpletna tržnica jemdomace.si LogoŽiva coprnija LogoEnjoyheritage Logo
© 2024 RIC. Vse pravice pridržane Avtorske pravice  |  Zasebnost