Preskoči na vsebino
TIC Slovenska Bistrica
Dostopnost Navigacija

ODPRTJE RAZSTAVE LONČARSKIH IZDELKOV ČLANIC IN ČLANOV DRUŠTVA MAJOLIKA

10. 11. 2023 ob 11:00
Društvo Majolika in Center domače in umetnostne obrti vabita na odprtje razstave lončarskih izdelkov članic in članov Društva Majolika, ki bo v petek, 10. novembra, ob 11. uri v razstavišču Pristava v CDUO. Izdelki so nastali v okviru projekta Za lončarstvo in lonec ni konec!.
 
Osrednja aktivnost projekta, ki je namenjen varovanju in oživljanju tradicionalnega lončarstva, je potekala v obliki več kot 60-urnega izobraževalnega programa prenosa tradicionalnih lončarskih znanj za članice in člane Društva Majolika. Program je vodil tradicionalni lončar Štefan Zelko z Goričkega, ki je vpisan v Register nesnovne kulturne dediščine in je eden redkih, ki obvlada že skoraj pozabljeno tehniko črnega žganja keramike. V okviru projekta je na malem dvorišču CDUO izvedel dva prikaza črnega žganja keramike v svoji premični kopasti peči na drva.

Udeleženke in udeleženci projekta so uspešno poglobili in nadgradili svoja lončarska znanja in spretnosti v vseh fazah lončarskega dela. Nastali so čudoviti izdelki! Vabljeni na odprtje razstave in se prepričajte sami. Razstava bo v CDUO na ogled do 24. novembra.

Prihajajoči dogodki

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica

TIC Slovenska Bistrica Trg svobode 17
2310 Slovenska Bistrica
Ponedeljek - Petek: 9:00 - 16:00
Sobota9:00 - 13:00

Dobrodošli pri nas!

Pokrajina združuje pet naravnih območij: Polskavsko dolino, Ložniško dolino, Pohorje in Dravinjsko dolino ter seveda ožje mestno bistriško območje. Svet je izredno raznolik, pregleden in gospodarsko zanimiv; njegove turistične danosti so velike.

Spremljajte nas: Facebook Instagram
RIC LogoObčina SB LogoI feel slovenia LogoMaribor pohorje LogoZK SB LogoVirtualna panorama LogoSpletna tržnica jemdomace.si LogoŽiva coprnija LogoEnjoyheritage Logo
© 2024 RIC. Vse pravice pridržane Avtorske pravice  |  Zasebnost