Preskoči na vsebino
TIC Slovenska Bistrica
Dostopnost Navigacija

ODPRTJE RAZSTAVE IN PODELITEV PRIZNANJ 9. BIENALA OTROŠKE KERAMIKE TERRA MYSTICA

25. 11. 2023 ob 11:00

Vabljeni na odprtje razstave in podelitev priznanj 9. bienala otroške keramike Terra mystica, ki bo v soboto, 25. novembra, ob 11.00 v razstavišču Pristava v CDUO Slovenska Bistrica.

Bienale, ki ga organizira Društvo likovnih pedagogov Primorja, predstavlja prerez ustvarjalnega dogajanja na področju otroške keramike. V preteklih letih je v slovenskem merilu pridobil sloves razstave z najboljšimi primeri otroške keramike, ki poleg neizmerne otroške ustvarjalnosti promovira predvsem bogastvo in lepoto ustvarjalnih postopkov, ki jih ustvarjalec pusti v glini – čarobno ustvarjalnost, poimenovano Terra mystica.

Na tokratni razpis je prispelo 14 kolekcij (13 mentorjev, 11 šol, skupaj 78 izdelkov). Med njimi je strokovna komisija določila prejemnike dveh zlatih in dveh srebrnih priznanj za kolekcije ter prejemnike treh posebnih častnih priznanj, ki bodo podeljena na sobotnem odprtju v CDUO. Vse ostale kolekcije, ki so uvrščene na razstavo, bodo prejele bronasta priznanja. 

Lepo vabljeni na svečano odprtje razstave in na ogled razstave, ki bo v CDUO potekala do 8. decembra 2023. 

Več informacij na spletni strani CDUO (https://keramikacenter.com/).

 

Prihajajoči dogodki

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica

TIC Slovenska Bistrica Trg svobode 17
2310 Slovenska Bistrica
Ponedeljek - Petek: 9:00 - 16:00
Sobota9:00 - 13:00

Dobrodošli pri nas!

Pokrajina združuje pet naravnih območij: Polskavsko dolino, Ložniško dolino, Pohorje in Dravinjsko dolino ter seveda ožje mestno bistriško območje. Svet je izredno raznolik, pregleden in gospodarsko zanimiv; njegove turistične danosti so velike.

Spremljajte nas: Facebook Instagram
RIC LogoObčina SB LogoI feel slovenia LogoMaribor pohorje LogoZK SB LogoVirtualna panorama LogoSpletna tržnica jemdomace.si LogoŽiva coprnija LogoEnjoyheritage Logo
© 2024 RIC. Vse pravice pridržane Avtorske pravice  |  Zasebnost