Preskoči na vsebino
TIC Slovenska Bistrica
Dostopnost Navigacija

MEDICINA SVETE HILDERGARDE - predavanje

09. 11. 2023 ob 18:00

V četrtek, 9. novembra 2023, ob 18.00 vabljeni na predavanje z naslovom "Medicina svete Hildegarde, modrost, ki živi še danes in ohranja zdravje duše in telesa".

Medicina svete Hildegarde je po 900 letih še vedno uporabna za sodobnega človeka, ko gre za ohranjanje zdravja, napotke za zdravilno prehrano ali zdravje naše duše.

Predavata zakonca Plantan, vodilna strokovnjaka in poznavalca tradicionalne evropske medicine in Hildegardine.

Veronika in mag. Uroš Plantan sta tudi avtorja knjige z naslovom Medicina svete Hildegarde in številnih drugih knjig s področja samopomoči. Hildegardina dela o človeku, o zdravljenju, o zakonih narave in nastanku vsega ter o delovanju duše preučujeta že tri desetletja. Starodavna znanja znata približati sodobnemu človeku in jih vtkati v sodoben čas. Njuno obsežno znanje vključuje vedenje o zdravilnih rastlinah, o diagnostiki obraza ter ostalih starodavnih orodjih za prepoznavanje neravnovesja v telesu. Polega ukvarjanja s Tradicionalno evropsko medicino so jima blizu tudi druge tradicionalne medicine (kitajska, tibetanska). S tega področja sta napisala knjigi o uporabi mokse in ventuz. Učita tudi o delovanju hrane na naše telo z vidika toplote, okusov ter drugih kvalitet hrane in zdravilnih zeli.

Predavanje bo potekalo v projekcijski dvorani v 2. nadstropju gradu v Slovenski Bistrici.

 

Prihajajoči dogodki

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica

TIC Slovenska Bistrica Trg svobode 17
2310 Slovenska Bistrica
Ponedeljek - Petek: 9:00 - 16:00
Sobota9:00 - 13:00

Dobrodošli pri nas!

Pokrajina združuje pet naravnih območij: Polskavsko dolino, Ložniško dolino, Pohorje in Dravinjsko dolino ter seveda ožje mestno bistriško območje. Svet je izredno raznolik, pregleden in gospodarsko zanimiv; njegove turistične danosti so velike.

Spremljajte nas: Facebook Instagram
RIC LogoObčina SB LogoI feel slovenia LogoMaribor pohorje LogoZK SB LogoVirtualna panorama LogoSpletna tržnica jemdomace.si LogoŽiva coprnija LogoEnjoyheritage Logo
© 2024 RIC. Vse pravice pridržane Avtorske pravice  |  Zasebnost