Preskoči na vsebino
TIC Slovenska Bistrica
Dostopnost Navigacija

KAJ IMA GOS Z GOSTOTO? - otvoritev razstave SARE VIDMAJER

22. 09. 2023 ob 17:00

Vabljeni na otvoritev razstave Sare Vidmajer - Kaj ima gos z gostoto?, ki bo v petek, 22. 9. 2023 ob 17. uri v Graslovem stolpu.

Razstava bo na ogled v Graslovem stolpu v Slovenski Bistrici.

Sara Vidmajer se na svoji prvi samostojni razstavi predstavlja z ilustracijami na temo besednih iger in rim. Začetki serije, v katerih prednjačijo živalske podobe, segajo v leto 2016, vendar ta še zdaleč ni zaključena, saj jo še vedno dopolnjuje in nadgrajuje. Gre za ilustratorsko razstavo besednih iger in rim.

Razstavljena bosta tudi dva knjižna projekta, pri katerih je Vidmajer sodelovala kot ilustratorka in oblikovalka: priročnik Ko najdeš mačko, ki je nastal v sodelovanju z Mačjo hišo, zavodom za oskrbo mačk in osveščanje, in 9 minut sončnega zahoda (po literarni predlogi Patricije Vukadinović).

O umetnici:

Sara Vidmajer (1993) je odraščala v Slovenski Bistrici, danes pa živi in ustvarja v Mariboru. Poleg ilustracije deluje še na področju fotografije, grafike in vizualnih komunikacij. Oblikovala je knjižne naslovnice, platnice glasbenih albumov, embalažo, tekstil, torbe, plakate, in se ukvarjala s komercialno fotografijo, predvsem s fotografijo produktov. Leta 2017 je diplomirala na Fakulteti za dizajn (smer vizualne komunikacije) v Ljubljani. Trenutno zaključuje magistrski študij fotografije na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Od leta 2016 se ukvarja z raziskovanjem rim in besednih iger v slovenskem in angleškem jeziku, ki jih na svoj način “prevaja” v likovni jezik. Z ilustracijo se intenzivneje ukvarja od leta 2020.

Če ne ustvarja digitalne ilustracije, najraje poseže po gel pisalu in belem papirju. Obvlada sodobne tehnologije, ki ji omogočajo, da svoja dela vizualizira na različnih nosilcih, ne le na papirju. Svoje jezikovne domisleke iz jezikovnega okolja v materialnega predstavlja še na drugačen način – s šivanjem. Rezultat tega so inovativne okrasne blazine, med katerimi izstopajo tiste v obliki tablet. Njena dela so kot priti, majice, vrečke ali drugi artikli na voljo na ogled in nakup na njenih družbenih omrežjih in spletni strani, leta 2023 pa je vzpostavila tudi trgovino na spletnem portalu Etsy.

Kuratorka razstave in avtorica besedila: Nina Misson

Prihajajoči dogodki

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica

TIC Slovenska Bistrica Trg svobode 17
2310 Slovenska Bistrica
Ponedeljek - Petek: 9:00 - 16:00
Sobota9:00 - 13:00

Dobrodošli pri nas!

Pokrajina združuje pet naravnih območij: Polskavsko dolino, Ložniško dolino, Pohorje in Dravinjsko dolino ter seveda ožje mestno bistriško območje. Svet je izredno raznolik, pregleden in gospodarsko zanimiv; njegove turistične danosti so velike.

Spremljajte nas: Facebook Instagram
RIC LogoObčina SB LogoI feel slovenia LogoMaribor pohorje LogoZK SB LogoVirtualna panorama LogoSpletna tržnica jemdomace.si LogoŽiva coprnija LogoEnjoyheritage Logo
© 2024 RIC. Vse pravice pridržane Avtorske pravice  |  Zasebnost