Preskoči na vsebino
TIC Slovenska Bistrica
Dostopnost Navigacija

KABARET - JURE IVANUŠIČ

23. 11. 2023 ob 19:30

Vabljeni na na predstavo KABARET, ki bo potekala v gradu v Slovenski Bistrici v četrtek, 23. novembra 2023 s pričetkom ob 19.30.

Vstopnice so na voljo v sprejemni pisarni gradu v Slovenski Bistrici. 

Možen je tudi spletni nakup vstopnic na spletni povezavi: https://olaii.com/event/3778/jure-ivanusic-kabaret-satiricna-komedija 

Jure Ivanušič je slovenski gledališki in filmski igralec, režiser, scenarist, pianist ter šansonjer.

Odigral je več kot 60 gledaliških vlog, dva ducata na televiziji in na filmu (od tega štiri glavne vloge v celovečercih), napisal nekaj scenarijev - med njimi tudi za film “Stekle lisice”.

Režiral je tudi gledališke predstave, kot koncertni pianist pa z orkestrom Mariborske filharmonije igral Mozartova koncerta (K. 453 in K 488), koncertiral pa tudi z Vanesso Redgrave na UNICEF koncertih v Londonu, Varšavi in Siracusi, z Radetom Šerbedžijo, Kemalom Montenom, Arsenom Dedićem, Vladkom Stefanovskim, Miroslavom Tadićem ter še z mnogimi drugimi najbolj vidnimi glasbeniki Slovenije in bivše Jugoslavije. Ob tem je tudi večkratni nagrajenec za svoje gledališko delo ter Festivalov slovenskega šansona, Slovenske popevke in dobitnik Ježkove nagrade.

Izdal je tri studijske albume, od katerih sta dva v celoti avtorska ("Ob desetih zvečer" ter "Sonce in sence" s Simfoniki in Big Bandom RTV Slovenija), album "Srce v kovčku" pa je v celoti posvečen Jacquesu Brelu, za katerega je Ivanušič iz francoščine prevedel trinajst Brelovih pesmi.

Ob njegovem Kabaretu so kritiki zapisali: »Je izvrsten igralec, njegova figura na odru v kombinaciji z vživetim podajanjem verzov ter bravurozna igra klavirja, dobesedno uroči in hipnotizira. Ob njegovem nastopu se pred nami odvrtijo čustva ljubezni in strasti, sreče in bolečine, notranje tesnobe, neizživetih sanj, a ta so obogatena z značajem porogljivega teatra, ki vsebuje polno ironije in satire.«

Vabljeni!

 

Prihajajoči dogodki

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica

TIC Slovenska Bistrica Trg svobode 17
2310 Slovenska Bistrica
Ponedeljek - Petek: 9:00 - 16:00
Sobota9:00 - 13:00

Dobrodošli pri nas!

Pokrajina združuje pet naravnih območij: Polskavsko dolino, Ložniško dolino, Pohorje in Dravinjsko dolino ter seveda ožje mestno bistriško območje. Svet je izredno raznolik, pregleden in gospodarsko zanimiv; njegove turistične danosti so velike.

Spremljajte nas: Facebook Instagram
RIC LogoObčina SB LogoI feel slovenia LogoMaribor pohorje LogoZK SB LogoVirtualna panorama LogoSpletna tržnica jemdomace.si LogoŽiva coprnija LogoEnjoyheritage Logo
© 2024 RIC. Vse pravice pridržane Avtorske pravice  |  Zasebnost