Preskoči na vsebino
TIC Slovenska Bistrica
Dostopnost Navigacija

Alpinistična dediščina Paula Preussa: OD SKALE DO LEDU – Predavanje Petra Mikše

21. 12. 2023 ob 18:00

Datum: Četrtek, 21. december 2023
Čas: 18:00
Kraj: Plezalni center Slovenska Bistrica – Gibalnica
Vstopnina: Brezplačno

Letos mineva 110 let od smrti Paula Preussa.

Vabljeni na predavanje, kjer bomo raziskali zgodbo o začetkih plezanja tako pri nas kot v svetu. Peter Mikša nas bo popeljal skozi življenje legendarnega alpinista Paula Preussa in prikazal njegov vpliv na slovenske alpinistične začetke, posebno na skalaše.

Ogledali si bomo razvoj alpinizma v Sloveniji do konca prejšnjega stoletja, vključno s ključnimi dosežki, razpršitvijo alpinizma na nove odseke in razvojem novih vej, kot so alpinistično smučanje, začetki treninga na stenah ter prvi vzponi v ledu.

Pridružite se nam in odkrijte, kako se je strast do alpinizma prenašala skozi generacije, obogatena s Preussovim izjemnim prispevkom.

Po predavanju lahko po znižani ceni kupite biografijo Paula Preussa in plezalni vodnik Zaledeneli slapovi Logarske doline. 

Prihajajoči dogodki

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica

TIC Slovenska Bistrica Trg svobode 17
2310 Slovenska Bistrica
Ponedeljek - Petek: 9:00 - 16:00
Sobota9:00 - 13:00

Dobrodošli pri nas!

Pokrajina združuje pet naravnih območij: Polskavsko dolino, Ložniško dolino, Pohorje in Dravinjsko dolino ter seveda ožje mestno bistriško območje. Svet je izredno raznolik, pregleden in gospodarsko zanimiv; njegove turistične danosti so velike.

Spremljajte nas: Facebook Instagram
RIC LogoObčina SB LogoI feel slovenia LogoMaribor pohorje LogoZK SB LogoVirtualna panorama LogoSpletna tržnica jemdomace.si LogoŽiva coprnija LogoEnjoyheritage Logo
© 2024 RIC. Vse pravice pridržane Avtorske pravice  |  Zasebnost