Preskoči na vsebino
TIC Slovenska Bistrica
Dostopnost Navigacija

Cerkev sv. Mihaela na Črešnjevcu

Cerkev na Črešnjevcu stoji za tabornim obzidjem. V južni in severni steni je vidna zidava prvotne cerkve iz marmornatih klesancev in rimskih spolij. Ko so cerkev prezidali, najprej iz romanske v gotsko in nato še v začetku 18. stoletja v baročno, so od temeljev do vrha kot gradbeni material uporabili antične napisne in reliefne kamne. Ti so najdeni tudi v tabornem obzidju. Cerkev je opremljena z baročnimi oltarji. Je ena izmed najstarejših cerkva na tem območju. Pred leti so bili iz Avstrije vrnjeni posamezni kosi rimskih kamnov, kamor so jih Nemci med vojno odpeljali. Danes so razstavljeni pod cerkvenim obzidjem in predstavljajo izvrstno zbirko fragmentov iz rimske dobe.

ŽUPNIJA ČREŠNJEVEC 

Črešnjevec 91
2310 Slovenska Bistrica

T: 02 818 31 17
M: 041 636 415 (župnik Tomislav Šantak)
E: t.santak@gmail.com

 

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica

TIC Slovenska Bistrica Trg svobode 17
2310 Slovenska Bistrica
Ponedeljek - Petek: 9:00 - 16:00
Sobota9:00 - 13:00

Dobrodošli pri nas!

Pokrajina združuje pet naravnih območij: Polskavsko dolino, Ložniško dolino, Pohorje in Dravinjsko dolino ter seveda ožje mestno bistriško območje. Svet je izredno raznolik, pregleden in gospodarsko zanimiv; njegove turistične danosti so velike.

Spremljajte nas: Facebook Instagram
RIC LogoObčina SB LogoI feel slovenia LogoMaribor pohorje LogoZK SB LogoVirtualna panorama LogoSpletna tržnica jemdomace.si LogoŽiva coprnija LogoEnjoyheritage Logo
© 2024 RIC. Vse pravice pridržane Avtorske pravice  |  Zasebnost