Preskoči na vsebino
TIC Slovenska Bistrica
Dostopnost Navigacija

Cerkev sv. Martina na Šmartnem na Pohorju

Na Šmartnem na Pohorju, razloženi pohorski vasici, kjer najdemo že sledi Rimljanov, stoji cerkev sv. Martina iz prve polovice 13. stoletja, ki se od svojega nastanka dalje ni veliko prezidavala in spreminjala.

V cerkev so vzidani rimski nagrobniki. Oprema je baročna. Pred leti so v cerkvi odkrili edinstvene romanske freske, zaradi česar je postala najpomembnejši spomenik romantike na Slovenskem. Od leta 2007 je na Šmartnem na Pohorju tudi ena od Martinovih stopinj. Kraj je namreč vključen v veliko evropsko kulturno pot sv. Martina Tourskega, ki povezuje dežele od Madžarske do Francije. Po delu Martinove poti, ki poteka od bistriškega gradu skozi grajski park in Bistriški vintgar do Šmartnega na Pohorju, se lahko peš podate tudi sami. 

ŽUPNIJA SV. MARTIN NA POHORJU

Šmartno na Pohorju 11
2315 Šmartno na Pohorju

T: 02 8034 502
M: 031 280 281 (župnik Dejan Frangež)
E: dejanf24@gmail.com

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica

TIC Slovenska Bistrica Trg svobode 17
2310 Slovenska Bistrica
Ponedeljek - Petek: 9:00 - 16:00
Sobota9:00 - 13:00

Dobrodošli pri nas!

Pokrajina združuje pet naravnih območij: Polskavsko dolino, Ložniško dolino, Pohorje in Dravinjsko dolino ter seveda ožje mestno bistriško območje. Svet je izredno raznolik, pregleden in gospodarsko zanimiv; njegove turistične danosti so velike.

Spremljajte nas: Facebook Instagram
RIC LogoObčina SB LogoI feel slovenia LogoMaribor pohorje LogoZK SB LogoVirtualna panorama LogoSpletna tržnica jemdomace.si LogoŽiva coprnija LogoEnjoyheritage Logo
© 2024 RIC. Vse pravice pridržane Avtorske pravice  |  Zasebnost