Preskoči na vsebino
TIC Slovenska Bistrica
Dostopnost Navigacija

Jakčev mlin ob potoku Ložnica

Rihtarjev, po domače Jakčev mlin, se nahaja v naselju Rep na Pohorju ob potoku Ložnica in predstavlja enega izmed zadnjih delujočih vodnih mlinov v občini Slovenska Bistrica. Poleg zunanjosti in notranjosti mlina si je mogoče ogledati tudi delovanje vodnega kolesa in celotno mehaniko delovanja mlina. Ta tehniški spomenik predstavlja vpogled v nekdanjo kmečko gospodarsko dejavnost in se uvršča med izjemne etnološke in tehniške primere kulturne dediščine bistriškega območja. Najmlajši lahko življenje in delo mlinarjev spoznajo ob programu »Mlinarjev dan«, ki so ga ob ostalih pedagoških programih razvili v Zavodu za kulturo Slovenska Bistrica.

 

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica

TIC Slovenska Bistrica Trg svobode 17
2310 Slovenska Bistrica
Ponedeljek - Petek: 9:00 - 16:00
Sobota9:00 - 13:00

Dobrodošli pri nas!

Pokrajina združuje pet naravnih območij: Polskavsko dolino, Ložniško dolino, Pohorje in Dravinjsko dolino ter seveda ožje mestno bistriško območje. Svet je izredno raznolik, pregleden in gospodarsko zanimiv; njegove turistične danosti so velike.

Spremljajte nas: Facebook Instagram
RIC LogoObčina SB LogoI feel slovenia LogoMaribor pohorje LogoZK SB LogoVirtualna panorama LogoSpletna tržnica jemdomace.si LogoŽiva coprnija LogoEnjoyheritage Logo
© 2024 RIC. Vse pravice pridržane Avtorske pravice  |  Zasebnost