Preskoči na vsebino
TIC Slovenska Bistrica
Dostopnost Navigacija

Močeradova pot

Močeradova pot poteka po gozdu Črnec, le streljaj od mestnega vrveža. V gozdu si lahko ogledamo številne rastlinske in živalske vrste, predvsem številne vrste ptic, skozi gozd pa teče tudi potok. Izberete lahko krajšo ali daljšo pot. Po obeh poteh vodijo prav posebne označbe – rumeni odtisi nežnih močeradovih nog, ki so simbolno vtisnjeni na debla dreves.

Pričetek Močeradove poti je ob Kinološkem društvu Slovenska Bistrica. Tam je tudi informacijska tabla. Če se boste odločili za hojo po daljši poti, boste hodili približno uro in pol, po krajši pa 45 min.

Obe poti sta nezahtevni. Na sprehodu po daljši poti pridemo do jezera, picerije Lovska koča Gams in do velikega močerada. V piceriji Gams se lahko tudi okrepčate, otrokom pa so na voljo številna igrala in zip line. Po ogledu močerada in jezerca se vrnemo na isto pot in nadaljujemo po krožni poti vse do izhodiščne točke.

V gozdu Črnec uspevajo številne drevesne vrste, kot so rdeči bor, beli gaber, smreka, hrast, divja češnja, bukev, jelka, kostanj, breza, trepetlika in črna jelša. V krošnjah dreves, v trhlih deblih in pestrem gozdnem robu so doma številne vrste ptic (žolna, uharica, kanja in številne druge). Mlake in kolesnice, v katerih zastaja voda, so življenjski prostor številnim dvoživkam, predvsem žabam. 

Na svoji poti lahko srečate tudi močerada, ki je zaradi svoje markantnosti postal simbol poti po gozdu Črnec. 

Vir: Zavod za varstvo narave

 

Izhodišče: Kinološko društvo Slovenska Bistrica (Zgornja Bistrica)

Čas hoje: daljša pot: 1,5 h in krajša pot 45 min

Primerno za: vse starosti

Primeren čas: vse leto

Oprema: običajna pohodniška oprema

Več o Močeradovi poti si lahko preberete tukaj

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica

TIC Slovenska Bistrica Trg svobode 17
2310 Slovenska Bistrica
Ponedeljek - Petek: 9:00 - 16:00
Sobota9:00 - 13:00

Dobrodošli pri nas!

Pokrajina združuje pet naravnih območij: Polskavsko dolino, Ložniško dolino, Pohorje in Dravinjsko dolino ter seveda ožje mestno bistriško območje. Svet je izredno raznolik, pregleden in gospodarsko zanimiv; njegove turistične danosti so velike.

Spremljajte nas: Facebook Instagram
RIC LogoObčina SB LogoI feel slovenia LogoMaribor pohorje LogoZK SB LogoVirtualna panorama LogoSpletna tržnica jemdomace.si LogoŽiva coprnija LogoEnjoyheritage Logo
© 2024 RIC. Vse pravice pridržane Avtorske pravice  |  Zasebnost