Preskoči na vsebino
TIC Slovenska Bistrica
Dostopnost Navigacija

Bistriška pot

Sprehodite se po Bistriški poti od skrivnostnega baročnega gradu do Bistriškega vintgarja ter naprej do doživljajskega centra na Treh kraljih. Občudujte ohranjeno naravo pohorskih gozdov na poti do Črnega jezera.


Pot je opremljena z zanimivimi animacijskimi elementi, interpretativnimi tablami, elementi za rekreacijo in učenje, ki vzpodbujajo k aktivnemu doživljanju naravne in kulturne dediščine.
Za več zgodb in informacij pa si lahko obiskovalci naložijo tudi mobilno aplikacijo ENJOYHERITAGE (Google Play ali AppStore). 


PREDLOG PROGRAMA:

- Začnite dan z ogledom Bistriškega gradu in parka ob njem. Skozi doživete zgodbe spoznajte bogato preteklost Slovenske Bistrice. 

- Pot nadaljujte skozi slikovito sotesko Bistriškega vintgarja do arheoloških zanimivosti Ančnikovega gradišča. Tod boste lahko podoživljali zgodbe, ki jih razkrivajo izjemne arheološke najdbe. 

- V enem izmed pohorskih gostišč na Tinju, Tinjski gori, Treh kraljih ali Osankarici se prepustite kulinaričnim razvajanjem.

- Popoldan preživite na Pohorskih igrarijah v Planinskem domu Trije kralji. Potipajte, povohajte, okusite in se preizkusite v zanimivih veščinah spoznavanja naravne in kulturne dediščine. Po gozdni poti se odpravite na sprehod do barjanskega bisera, Črnega jezera. 

- Zaključek pestrega dneva naj bo sladek. Privoščite si tradicionalno pohorsko gibanico. 

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica

TIC Slovenska Bistrica Trg svobode 17
2310 Slovenska Bistrica
Ponedeljek - Petek: 9:00 - 16:00
Sobota9:00 - 13:00

Dobrodošli pri nas!

Pokrajina združuje pet naravnih območij: Polskavsko dolino, Ložniško dolino, Pohorje in Dravinjsko dolino ter seveda ožje mestno bistriško območje. Svet je izredno raznolik, pregleden in gospodarsko zanimiv; njegove turistične danosti so velike.

Spremljajte nas: Facebook Instagram
RIC LogoObčina SB LogoI feel slovenia LogoMaribor pohorje LogoZK SB LogoVirtualna panorama LogoSpletna tržnica jemdomace.si LogoŽiva coprnija LogoEnjoyheritage Logo
© 2024 RIC. Vse pravice pridržane Avtorske pravice  |  Zasebnost