Preskoči na vsebino
TIC Slovenska Bistrica
Dostopnost Navigacija

Pot skozi zgodovino Slovenske Bistrice

 

Obisk Slovenske Bistrice je najbolje pričeti v Bistriškem gradu, ki je osrednji, mestni in občinski kulturni center. V gradu je organizirana stalna vodniška služba. Že v uvodu vas bodo vodniki popeljali v bližnjo in daljno preteklost naših krajev in vas seznanili z različnimi zgodbami, s katerimi sta povezana grad in mesto. Ogledali si boste lahko številne stalne razstave, spominske sobe ter čudovite grajske prostore.  

V neposredni bližini gradu je urejen grajski park, ki so po francoskem vzoru vrtnega oblikovanja zasadili prvotni lastniki, grofje Vettri. Največja znamenitost parka je gabrov drevored, eden izmed najstarejših v Evropi.

Nedaleč stran se nahaja Grasslov stolp, ugleden ostanek nekdanjega mestnega obrambnega sistema. V njem lahko še danes doživite čas izpred stoletij.

Iz gradu se lahko odpravite do mestnega središča, Trga svobode, ki ga obdajajo dobro ohranjene enonadstropne stavbe. Trg je lep primer staromestne trške arhitekture. V poletnem času se na trgu lahko osvežite z okusnim sladoledom ter poklepetate ob dobri kavi.

 

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica

TIC Slovenska Bistrica Trg svobode 17
2310 Slovenska Bistrica
Ponedeljek - Petek: 9:00 - 16:00
Sobota9:00 - 13:00

Dobrodošli pri nas!

Pokrajina združuje pet naravnih območij: Polskavsko dolino, Ložniško dolino, Pohorje in Dravinjsko dolino ter seveda ožje mestno bistriško območje. Svet je izredno raznolik, pregleden in gospodarsko zanimiv; njegove turistične danosti so velike.

Spremljajte nas: Facebook Instagram
RIC LogoObčina SB LogoI feel slovenia LogoMaribor pohorje LogoZK SB LogoVirtualna panorama LogoSpletna tržnica jemdomace.si LogoŽiva coprnija LogoEnjoyheritage Logo
© 2024 RIC. Vse pravice pridržane Avtorske pravice  |  Zasebnost