Preskoči na vsebino
TIC Slovenska Bistrica
Dostopnost Navigacija

POHORJE 365: Čez pohorski greben po poti slovenske planinske transverzale

Kraj odhoda: Velika Kopa
Število dni: 2
Prevoz: Lasten prevoz 

PROGRAM ZA SKUPINO POHODNIKOV:

ČEZ POHORSKI GREBEN PO POTI SLOVENSKE PLANINSKE TRANSVERZALE

 

Prvi dan: VELIKA KOPA – ČRNI VRH – RIBNIŠKA KOČA – LOVRENŠKA JEZERA

Srečanje s pohodniškim vodnikom na Grmovškovem domu pod Veliko Kopo v jutranjih urah. V bližini se nahaja eno izmed smučišč na Pohorju, mimo katerega se bomo odpravili v smeri Črnega vrha, najvišje točke Pohorja, s 1543 metri nadmorske višine. Čas za foto utrinke, nadaljevanje pohoda čez Ribniški vrh do Ribniške koče, kjer si bomo vzeli čas za počitek in okrepčilo. Po želji sprehod do Ribniškega jezera (30 minut hoje v eno smer). Pot bomo nadaljevali proti Lovrenškim jezerom, kjer vas bo očarala izjemna narava. Odprl se nam bo pogled na planje, porasle z redkimi nizkimi smrekami, na Jezerski vrh, Mislinjski graben, Paški Kozjak, na hribovja Savinjskih Alp, Kozjaka in gora v sosednji Avstriji. Kjer so sedaj planje, so bili pred 200 leti še obširni gozdovi, ki so jih kmetje posekali z namenom pridobitve možnosti pašnikov za živino. Tako so nastali obsežni planinski pašniki, na katerih danes raste ostra trava volk, zdravilna arnika, panonski svišč, brkata zvončica in čmerika. Pozno popoldne prihod v eno izmed planinskih koč na Pohorju, nastanitev v sobe, večerja in nočitev.

Drugi dan: KLOPNI VRH – ŠUMIK – AREH – BELLEVUE – MARIBOR

Po zajtrku nadaljevanje pohoda. Odpravili se bomo na Klopni vrh ter naprej skozi pohorski pragozd proti Šumiku (do slapa Veliki Šumik). Sledi nadaljevanje poti do Areha ter ogled cerkve Sv. Areha, ki je posvečena sv. Henriku.  Zadnji koraki nas bodo pripeljal do Bellevueja, kjer se nam odprl razgled na reko Dravo in drugo največje mesto v Sloveniji, mesto najstarejše trte na svetu, Maribor. Spust z gondolo iz Bellevueja na 328 metrov nadmorske višine, kjer je spodnja postaja pohorske vzpenjače, oziroma gondole. Zaključek programa do 19.00 ure.

Povezava do ostalih paketov: Pohorje turizem

POMEMBNO: Obvezna je pohodniška oprema, nahrbtnik, pohodni čevlji, pohodniške palice, voda. Pot je označena kot lahka planinska pot, hoje je približno 8 ur dnevno, zato je potrebna osnovna fizična pripravljenost.

Informacije in rezervacije: Turistična agencija Pohorje turizem Slovenska Bistrica, Romihova ulica 75, tel. 02 843 0550/031 647 444 , email: info@pohorje-turizem.com

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica

TIC Slovenska Bistrica Trg svobode 17
2310 Slovenska Bistrica
Ponedeljek - Petek: 9:00 - 16:00
Sobota9:00 - 13:00

Dobrodošli pri nas!

Pokrajina združuje pet naravnih območij: Polskavsko dolino, Ložniško dolino, Pohorje in Dravinjsko dolino ter seveda ožje mestno bistriško območje. Svet je izredno raznolik, pregleden in gospodarsko zanimiv; njegove turistične danosti so velike.

Spremljajte nas: Facebook Instagram
RIC LogoObčina SB LogoI feel slovenia LogoMaribor pohorje LogoZK SB LogoVirtualna panorama LogoSpletna tržnica jemdomace.si LogoŽiva coprnija LogoEnjoyheritage Logo
© 2024 RIC. Vse pravice pridržane Avtorske pravice  |  Zasebnost