Preskoči na vsebino
TIC Slovenska Bistrica
Dostopnost Navigacija

Grajski park

Park, kot spomenik oblikovane narave, je nastal v drugi polovici 16. stol. Prvotna geometrična zasnova parka je sčasoma izginila; ohranila se je le osrednja os z gabrovim drevoredom, medtem ko je preostala površina parka ostala oblikovana v svobodnem krajinskem slogu. Navkljub časovnim spremembam in degradacijam je ostanek parka verna podoba nekdanjega vrtnega oblikovanja. Po francoskem vzoru so ga posadili grofje Vetter.

Kasneje so ga polepšali še Wildensteini. V širino je meril 85 m, po dolžini pa nad 240 m. Danes je ohranjena le slaba četrtina parka. V grajskem parku stoječe plastike Merkurja in Herkula ter doprsni kipi Štirih letnih časov s konca 17. stoletja stojijo danes v gradu Slovenska Bistrica. V 90. letih prejšnjega stoletja je bil skupaj z razrušenim obzidjem temeljito obnovljen. V območju nekdanjega parka se danes nahajajo zdravstveni dom, osnovna šola, športna dvorana in nova cestna povezava. (Vir: Zavod za kulturo Slovenska Bistrica)

 

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica

TIC Slovenska Bistrica Trg svobode 17
2310 Slovenska Bistrica
Ponedeljek - Petek: 9:00 - 16:00
Sobota9:00 - 13:00

Dobrodošli pri nas!

Pokrajina združuje pet naravnih območij: Polskavsko dolino, Ložniško dolino, Pohorje in Dravinjsko dolino ter seveda ožje mestno bistriško območje. Svet je izredno raznolik, pregleden in gospodarsko zanimiv; njegove turistične danosti so velike.

Spremljajte nas: Facebook Instagram
RIC LogoObčina SB LogoI feel slovenia LogoMaribor pohorje LogoZK SB LogoVirtualna panorama LogoSpletna tržnica jemdomace.si LogoŽiva coprnija LogoEnjoyheritage Logo
© 2024 RIC. Vse pravice pridržane Avtorske pravice  |  Zasebnost