Preskoči na vsebino
TIC Slovenska Bistrica
Dostopnost Navigacija

Doživetja v Centru domače in umetnostne obrti

Center domače in umetnostne obrti ohranja lončarsko kulturno dediščino, ki je del bogate obrtniške zgodovine Slovenske Bistrice. V centru se trudijo za prenos tradicionalnih rokodelskih znanj in izročila na mlajše generacije ter za razvoj in promocijo sodobne keramike. Obiskovalci si lahko v centru ogledajo različne razstave, kupijo izdelke in se udeležijo doživljajskih delavnic, na katerih skozi predstavitev lončarskih izdelkov in postopka njihove izdelave spoznajo lončarsko kulturno dediščino in se tudi sami preizkusijo v oblikovanju izdelka iz gline.

Obisk lončarskega centra: predstavitev lončarstva in tradicionalnih izdelkov, spoznavanje zgodovine, tradicije obrti, poudarek na predstavitvi uporabne keramike. Udeležencem približa nesnovno kulturno dediščino, material in rokodelske veščine.
Trajanje: do ene ure.
 
Doživljajska delavnica Dotik časa in ustvarjalnosti: skozi predstavitev lončarskih izdelkov in načina njihove izdelave udeležencem približa nesnovno kulturno dediščino, rokodelske veščine in naravni lokalni material – glino. Po prikazu osnovnih tehnik oblikovanja gline udeleženci v neposrednem stiku z materialom ter tradicionalnimi in sodobnimi orodji odkrivajo brezmejne možnosti ustvarjanja, raziskovanja, zabave. Trajanje: dve uri. Glede na interes je možno ustvarjene izdelke ob doplačilu odžgati, glazirati in po dogovoru dostaviti. 

Obe storitvi sta primerni za otroke in odrasle.

Več informacij najdete na spletni strani centra

Predstavitveni video si lahko ogledate tukaj

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica

TIC Slovenska Bistrica Trg svobode 17
2310 Slovenska Bistrica
Ponedeljek - Petek: 9:00 - 16:00
Sobota9:00 - 13:00

Dobrodošli pri nas!

Pokrajina združuje pet naravnih območij: Polskavsko dolino, Ložniško dolino, Pohorje in Dravinjsko dolino ter seveda ožje mestno bistriško območje. Svet je izredno raznolik, pregleden in gospodarsko zanimiv; njegove turistične danosti so velike.

Spremljajte nas: Facebook Instagram
RIC LogoObčina SB LogoI feel slovenia LogoMaribor pohorje LogoZK SB LogoVirtualna panorama LogoSpletna tržnica jemdomace.si LogoŽiva coprnija LogoEnjoyheritage Logo
© 2024 RIC. Vse pravice pridržane Avtorske pravice  |  Zasebnost