Preskoči na vsebino
TIC Slovenska Bistrica
Dostopnost Navigacija

Doživetja in delavnice Zavoda za kulturo Slovenska Bistrica

Grad v Slovenski Bistrici je osrednji mestni in občinski kulturni center in skupaj z grajskim parkom tvori prvovrstno spomeniško celoto. V njem je organizirana stalna vodniška služba. Na ogled so številne stalne razstave in razstave umetniških del v galeriji Grad. Ogledate si lahko Viteško dvorano, ki jo krasijo freske, v njem pa se nahajajo še likovni saloni in poročna dvorana. V gradu potekajo tudi različne kulturne prireditve.

Grajske vsebine so zanimive za številne obiskovalce, v zadnjem času pa ga vse bolj obiskujejo tudi najmlajši, katerim so namenjene različne ustvarjalne delavnice, raziskovanje gradu z grajsko varuško, različnimi grajskimi junaki in druge zanimive vsebine.

Med letom se v gradu odvijajo vsebinsko različne pedagoške delavnice, ki so vezane na stalne zbirke in zajemajo iz kulturne, umetnostno-zgodovinske in etnološke zakladnice naših krajev. Namenjene so tako predšolskim in osnovnošolskim otrokom kot tudi srednješolcem.
Poleg delavnic v gradu prirejajo tudi delavnice pod skupnim imenom Doživetje Pohorja, ki se odvijajo na terenu in so razdeljene na tri sklope: Kovačev dan, Mlinarjev dan in Pastirčkov dan. Te delavnice so namenjene prvi triadi osnovne šole.

Več informacij o delavnicah najdete tukaj

Turistični paketi za posameznike in družine:

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica

TIC Slovenska Bistrica Trg svobode 17
2310 Slovenska Bistrica
Ponedeljek - Petek: 9:00 - 16:00
Sobota9:00 - 13:00

Dobrodošli pri nas!

Pokrajina združuje pet naravnih območij: Polskavsko dolino, Ložniško dolino, Pohorje in Dravinjsko dolino ter seveda ožje mestno bistriško območje. Svet je izredno raznolik, pregleden in gospodarsko zanimiv; njegove turistične danosti so velike.

Spremljajte nas: Facebook Instagram
RIC LogoObčina SB LogoI feel slovenia LogoMaribor pohorje LogoZK SB LogoVirtualna panorama LogoSpletna tržnica jemdomace.si LogoŽiva coprnija LogoEnjoyheritage Logo
© 2024 RIC. Vse pravice pridržane Avtorske pravice  |  Zasebnost