Preskoči na vsebino
TIC Slovenska Bistrica
Dostopnost Navigacija

Smučanje

Smučišče pri Treh kraljih na Pohorju
 
Manjše, a prijetno smučišče s hotelom Jakec RTC Trije kralji, ki privablja predvsem skupine šolskih otrok, družine in rekreativne smučarje, se nahaja na stičišču Mariborskega in Zreškega Pohorja in je le 16 kilometrov oddaljeno iz Slovenske Bistrice. Leži na nadmorski višini 1200 do 1347 metrov. Opremljeno je z dvema vlečnicama, ki zmoreta prepeljati 1700 smučarjev na uro. Dve smučarski progi sta dolgi en kilometer, dve pa 500 metrov, urejena je tudi štirikilometrska tekaška proga. Smučišča pozimi tudi dodatno zasnežujejo, organizirajo pa tudi šolo smučanja.

V hotelu Jakec RTC Trije kralji nudijo penzionske storitve v urejenih sobah, razvajali pa vas bodo tudi z okusnimi pohorskimi jedmi. Trije kralji so tudi izhodiščna točka za različne pohodniške in kolesarske poti po Pohorju. Mimo njih poteka tudi turistična cesta, ki povezuje Areh, Tri kralje in Roglo.
 

 

HOTEL JAKEC
Planina Pod Šumikom 5
2316 Zgornja Ložnica

T: 02 803 45 06
E: hotel@jakec.si
W: www.jakec.si

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica

TIC Slovenska Bistrica Trg svobode 17
2310 Slovenska Bistrica
Ponedeljek - Petek: 9:00 - 16:00
Sobota9:00 - 13:00

Dobrodošli pri nas!

Pokrajina združuje pet naravnih območij: Polskavsko dolino, Ložniško dolino, Pohorje in Dravinjsko dolino ter seveda ožje mestno bistriško območje. Svet je izredno raznolik, pregleden in gospodarsko zanimiv; njegove turistične danosti so velike.

Spremljajte nas: Facebook Instagram
RIC LogoObčina SB LogoI feel slovenia LogoMaribor pohorje LogoZK SB LogoVirtualna panorama LogoSpletna tržnica jemdomace.si LogoŽiva coprnija LogoEnjoyheritage Logo
© 2024 RIC. Vse pravice pridržane Avtorske pravice  |  Zasebnost