Preskoči na vsebino
TIC Slovenska Bistrica
Dostopnost Navigacija

Namig za vikend oddih: MTB vikend na Pohorju in pod njim

Je vaš idealen oddih povezan z gorskim kolesarjenjem, »traili« v gozdu in lepimi razgledi? Pridite na MTB vikend v Slovensko Bistrico in raziskujte steze na Pohorju in pod njim. Vse zanimivosti, restavracije, namestitve, kolesarske in pohodne poti in še več si lahko ogledate na Google maps zemljevidu Slovenska Bistrica – MTB pod in na Pohorju

Za prenočišče je na voljo veliko ponudnikov – od hotelov do apartmajev in sob. Za različne poti na Pohorju smo se osredotočili na dva hotela, seveda pa lahko izberete kateregakoli od ponudnikov.

Če se odločite prenočevati v HOTELU JAKEC, vam predlagamo naslednji itinerarij:

PETEK
Priporočamo, da pridete v Slovensko Bistrico nekje do 16.00, da lahko dobro izkoristite dan.

Če pridete z vlakom, se lahko kar s kolesom odpeljete do hotela. Pripravite se za odličen vzpon po delu Granitne kolesarske poti mimo Cezlaka, Keblja in Kota na Pohorju:
32 km, 1200 m višinske razlike.
Lahko pa se odločite za traso Slovenska Bistrica – Veliko Tinje – Planina pod Šumikom – Trije kralji, po kateri je pred leti potekala »Kraljevska etapa« Dirke po Sloveniji in po kateri še sedaj trenirajo najboljši kolesarji na svetu.
Predlagamo E-MTB 

Če pridete z avtom, lahko parkirate v mestu, odvozite Polskavsko turno kolesarsko pot, 22 km in 550 m višinske razlike in se nato odpeljete do hotela  (predlagamo vožnjo po cesti mimo Ritoznoja in Šmartnega na Pohorju). Če postanete lačni, predlagamo spotoma postanek v Gostišču Dovnik.

Za dodatno aktivnost predlagamo krožno pohodno pot do Črnega Jezera.

Večerja v hotelu: poskusite Pohorski lonec!


SOBOTA

Hotel Jakec ima v svoji ponudbi veliko označenih pohodnih poti. S kolesom pa se lahko popeljete »Po skrivnostnih poteh treh kraljev« – 15 kolesarskih poti, ki omogočajo aktivno doživljanje tega dela Pohorja. Ne pozabite na recepciji ali pa spletni strani preveriti ostale ponudbe. Mi smo izbrali naslednjo:


Krožna pot Trije Kralji - Osankarica – Areh – Trije Kralji
28 km, 600 m višinske razlike

Med potjo se lahko ustavite na Osankarici in se sprehodite do Črnega jezera. Priporočamo, da si naložite aplikacijo Živa Coprnija, s pomočjo katere boste izvedeli, kakšna je zgodba o nastanku Črnega jezera.

Za kosilo se lahko ustavite v:
Ruška Koča
Hotel Zarja
ali pa pri katerem od ponudnikov na Pohorski kulinarični transverzali.
Imejte v mislih, da je treba kolesariti še nazaj do hotela.

Po sprostitvi vas čaka odlična večerja v vašem hotelu.


NEDELJA

Po zajtrku se odjavite iz sobe in se odpravite na kolesarjenje. Naš izbor je:

Krožna pot Trije Kralji – Rogla
54 km, 1060 m višinske razlike
Predlagamo uporabo električnega kolesa.

Za kosilo se lahko ustavite v Domu na Pesku.

Po prihodu nazaj do hotela imate različne možnosti:
Če ste prišli z vlakom, se lahko s kolesom spustite do doline z nadaljevanjem po drugem delu Granitne kolesarske poti, kjer vas čaka 17 km in 40 m višinske razlike (z 950 m spusta), ali pa naročite taksi za prevoz do Slovenske Bistrice.
Če ste prišli z avtom, vam priporočamo, da izberete za pot v dolino drugo pot kot to, po kateri ste prišli na Pohorje (recimo mimo Planine pod Šumikom in Velikega Tinja ali pa mimo Keblja), da boste nagrajeni še s kakšnim čudovitim razgledom.

Dobrodošli kmalu spet nazaj!


 

Potek vikenda, če se odločite za prenočišče v HOTELU ZARJA

PETEK
Priporočamo, da pridete v Slovensko Bistrico nekje do 16h, da lahko dobro izkoristite dan.

Če pridete z vlakom, se lahko povzpnete do hotela s kolesom. Kolesarska pot poteka polovico poti po Polskavski turno kolesarski poti. Pripravite se za odličen vzpon.

Slovenska Bistrica do Hotela Zarja
31km, 1220m višinske razlike
Predlagamo E-MTB. 

Če pridete z avtom, pa lahko parkirate v mestu, odvozite Polskavsko turno kolesarsko pot, 22km in 550 m višinske razlike, in se nato odpeljete do. Če postanete lačni, predlagamo spotoma postanek v Gostišču Dovnik,  kjer si lahko v kolesarski dnevnik odtisnete štampiljko Polskavske turnokolesarske poti.

Večerja v hotelu. Poskusite tipično jed, Pohorski pisker.


SOBOTA

Po krepčilnem zajtrku je naš predlog za aktivnost Krožna pot E Belvi – Areh (25.6km, 800m višinske razlike).
Med potjo prikolesarite do Bike parka Pohorje, kjer se lahko spustite po družinskem ali flow trailu do Maribora, od koder se z gondolo pripeljete nazaj do Belvija.

Za kolesarsko kosilo je ob poti nekaj možnosti. Priporočamo, da se ustavite pri katerem od ponudnikov na Pohorski kulinarični transverzali, kjer vas čaka bogata ponudba pristnih pohorskih jedi.
Dober tek, vendar imejte v mislih, da vas po kosilu čaka še pol poti nazaj do hotela.

Večerja v hotelu.


NEDELJA

Po zajtrku se odjavite iz sobe in odpravite na kolesarjenje. Naš izbor je:
Krožna pot Areh – Osankarica – Trije Kralji - Areh
34km, 720m višinske razlike

Med potjo predlagamo sprehod do Črnega jezera pri Osankarici. Priporočamo, da si naložite aplikacijo Živa Coprnija, s pomočjo katere boste izvedeli, kakšna je zgodba o nastanku Črnega jezera.

Za kosilo je odlična ponudba v Hotelu Jakec pri Treh Kraljih.

Po prihodu nazaj do hotela imate različne možnosti:
Če ste prišli z vlakom, se lahko s kolesom spustite od hotela Zarja preko Ritoznoja do Slovenske Bistrice. Čaka vas 25 km in 350 m višinske razlike (ter 1200 m spusta) ali pa si  naročite taksi za prevoz v dolino.
Če ste prišli z avtomobilom, priporočamo, da se v dolino spustite po drugi poti, kot je bila ta, po kateri ste prišli na Pohorje (recimo mimo Planine pod Šumnikom in Velikega Tinja ali pa mimo Keblja) in si tako dolino ogledate iz različnih zornih kotov.

Hvala za obisk in dobrodošli kmalu spet nazaj!


Koristne povezave:
Brezplačni poletni avtobus na Pohorje (med vikendi, dvakrat na dan) – SLOVENSKA BISTRICA
Izposoja električnega kolesa – MARIBOR
Najem MTB vodiča – MARIBOR
Marjan Pučnik: +386 51 606 997
E-mail: info@mtbgo.si

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica

TIC Slovenska Bistrica Trg svobode 17
2310 Slovenska Bistrica
Ponedeljek - Petek: 9:00 - 16:00
Sobota9:00 - 13:00

Dobrodošli pri nas!

Pokrajina združuje pet naravnih območij: Polskavsko dolino, Ložniško dolino, Pohorje in Dravinjsko dolino ter seveda ožje mestno bistriško območje. Svet je izredno raznolik, pregleden in gospodarsko zanimiv; njegove turistične danosti so velike.

Spremljajte nas: Facebook Instagram
RIC LogoObčina SB LogoI feel slovenia LogoMaribor pohorje LogoZK SB LogoVirtualna panorama LogoSpletna tržnica jemdomace.si LogoŽiva coprnija LogoEnjoyheritage Logo
© 2024 RIC. Vse pravice pridržane Avtorske pravice  |  Zasebnost