Preskoči na vsebino
TIC Slovenska Bistrica
Dostopnost Navigacija

Gozdna učna pot Bojtina

Gozd, njegove pojavne oblike in gozdni prebivalci, ter življenje ljudi nekoč in danes sta glavni temi gozdne učne poti. Ob poti bomo spoznavali različne tipe gozda ter drevesne in grmovne vrste, ki sestavljajo gozd. Opazovali bomo naravne pojave in rezultate človekovega poseganja v krajino.

Iz Slovenske Bistrice nas pot vodi najprej na Šmartno na Pohorju. Do table, ki nas usmeri do urejenega parkirišča, je še 3 km.

 

Učna pot

Krožna pot

Dolžina: 3,7 km

Trajanje:

2 uri – če se boste po poti sprehodili in ustavili ob le nekaterih točkah

3–4 ure – za voden, podroben ogled

Zahtevnost: srednje zahtevna, 150 m višinske razlike

Oznake: rumeno-modre markacije

 

Priporočamo, da se na pot odpravite v oblačilih, primernih vremenu, in opremljeni z visokimi pohodnimi čevlji. Na Trmotovem vrhu stoji informativna tabla, ki jo lahko uporabimo za orientacijo na terenu. Od tod je tudi lep razgled na Dravsko polje in Haloze.

 

Pohodna pot

Krožna pot

Dolžina: 6,5 km

Zahtevnost: srednje, 220 m višinske razlike

Oznake: rumeno-modre markacije


Krožna pohodna pot je nadaljevanje učne poti. Z gozdne učne poti skrenimo pri Ferdinandovi koči v smeti proti sv. Uršuli. Pot lahko nadaljujemo do Areha ali Treh Kraljev, Bistriški vintgar pa je oddaljen le 20 minut od izhodišča poti. Ustavimo se lahko tudi pri cerkvi sv. Martina na Šmartnem na Pohorju in si ogledamo znamenite romanske freske, ene najstarejših na Slovenskem.

 

KS Šmartno na Pohorju

Šmartno na Pohorju 19
2315 Šmartno na Pohorju

T: 02 803 41 17
M: 051 607 614

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica

TIC Slovenska Bistrica Trg svobode 17
2310 Slovenska Bistrica
Ponedeljek - Petek: 9:00 - 16:00
Sobota9:00 - 13:00

Dobrodošli pri nas!

Pokrajina združuje pet naravnih območij: Polskavsko dolino, Ložniško dolino, Pohorje in Dravinjsko dolino ter seveda ožje mestno bistriško območje. Svet je izredno raznolik, pregleden in gospodarsko zanimiv; njegove turistične danosti so velike.

Spremljajte nas: Facebook Instagram
RIC LogoObčina SB LogoI feel slovenia LogoMaribor pohorje LogoZK SB LogoVirtualna panorama LogoSpletna tržnica jemdomace.si LogoŽiva coprnija LogoEnjoyheritage Logo
© 2024 RIC. Vse pravice pridržane Avtorske pravice  |  Zasebnost