Preskoči na vsebino
TIC Slovenska Bistrica
Dostopnost Navigacija

POHORJE 365: Čez pohorski greben po poti slovenske planinske transverzale

Kraj odhoda: Velika Kopa
Datum:20.6.2020 - 31.10.2020 (2 dni)
Število dni: 2
Prevoz: Lasten prevoz 
Cena: 90€

PROGRAM ZA SKUPINO POHODNIKOV:

ČEZ POHORSKI GREBEN PO POTI SLOVENSKE PLANINSKE TRANSVERZALE

2 dni (možnost izvedbe: 20.6.2020 – 31.10.2020)

Prvi dan: VELIKA KOPA – ČRNI VRH – RIBNIŠKA KOČA – LOVRENŠKA JEZERA

Srečanje s pohodniškim vodnikom na Grmovškovem domu pod Veliko Kopo v jutranjih urah. V bližini se nahaja eno izmed smučišč na Pohorju, mimo katerega se bomo odpravili v smeri Črnega vrha, najvišje točke Pohorja, s 1543 metri nadmorske višine. Čas za foto utrinke, nadaljevanje pohoda čez Ribniški vrh do Ribniške koče, kjer si bomo vzeli čas za počitek in okrepčilo. Po želji sprehod do Ribniškega jezera (30 minut hoje v eno smer). Pot bomo nadaljevali proti Lovrenškim jezerom, kjer vas bo očarala izjemna narava. Odprl se nam bo pogled na planje, porasle z redkimi nizkimi smrekami, na Jezerski vrh, Mislinjski graben, Paški Kozjak, na hribovja Savinjskih Alp, Kozjaka in gora v sosednji Avstriji. Kjer so sedaj planje, so bili pred 200 leti še obširni gozdovi, ki so jih kmetje posekali z namenom pridobitve možnosti pašnikov za živino. Tako so nastali obsežni planinski pašniki, na katerih danes raste ostra trava volk, zdravilna arnika, panonski svišč, brkata zvončica in čmerika. Pozno popoldne prihod v eno izmed planinskih koč na Pohorju, nastanitev v sobe, večerja in nočitev.

Drugi dan: KLOPNI VRH – ŠUMIK – AREH – BELLEVUE – MARIBOR

Po zajtrku nadaljevanje pohoda. Odpravili se bomo na Klopni vrh ter naprej skozi pohorski pragozd proti Šumiku (do slapa Veliki Šumik). Sledi nadaljevanje poti do Areha ter ogled cerkve Sv. Areha, ki je posvečena sv. Henriku.  Zadnji koraki nas bodo pripeljal do Bellevueja, kjer se nam odprl razgled na reko Dravo in drugo največje mesto v Sloveniji, mesto najstarejše trte na svetu, Maribor. Spust z gondolo iz Bellevueja na 328 metrov nadmorske višine, kjer je spodnja postaja pohorske vzpenjače, oziroma gondole. Zaključek programa do 19.00 ure.

CENA: 90,00 EUR na osebo pri udeležbi minimalno 8 oseb

Cena vključuje: spremstvo pohodniškega vodnika za 2 dni, 1 x polpenzion (večerja in zajtrk) v planinski koči, vožnjo z gondolo, organizacijo, DDV.

Doplačilo na licu mesta: turistična taksa.

Za lažje načrtovanje aktivnosti po programu prejmete ob rezervaciji paketa vse potrebne usmeritve (kontakti, odpiralni časi ponudnikov, tabelo ostale turistične ponudbe v Destinaciji Pohorje/19 občin), prav tako pa tudi svojo REZERVACIJSKO ŠTEVILKO, s katero boste lahko koristili storitve, ki so vključene v paket.

Dodatne možnosti:

koriščenje turističnih bonov izključno za storitev nočitve z zajtrkom; v tem primeru znašajo stroški za NZ 25,00 EUR, stroški ostalih aktivnosti 65,00 EUR; izračun velja pri udeležbi minimalno 8 oseb. Plačilo stroškov za NZ s turističnimi boni se izvede direktno pri nastanitvenih ponudnikih, plačilo stroškov za ostale storitve iz paketa v turistični agenciji Pohorje turizem.
organiziran prevoz: http://pohorje-turizem.com/turizem/cenik-prevozov-2020
prilagoditev paketa glede na vaše želje (druge aktivnosti). Povezava do ostalih paketov: http://pohorje-turizem.com/turizem/destinacija-pohorje

POMEMBNO: Obvezna je pohodniška oprema, nahrbtnik, pohodni čevlji, pohodniške palice, voda. Pot je označena kot lahka planinska pot, hoje je približno 8 ur dnevno, zato je potrebna osnovna fizična pripravljenost.

**Program je primeren za družine in manjše skupine do 15 oseb (možna je prilagoditev ali izvedba pri manjšem številu udeležencev).

Informacije in rezervacije: Turistična agencija Pohorje turizem Slovenska Bistrica, Romihova ulica 75, tel. 02 843 0550/031 647 444 , email: info@pohorje-turizem.com

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica

TIC Slovenska Bistrica Trg svobode 17
2310 Slovenska Bistrica
Ponedeljek - Petek: 9:00 - 16:00
Sobota9:00 - 13:00

Dobrodošli pri nas!

Pokrajina združuje pet naravnih območij: Polskavsko dolino, Ložniško dolino, Pohorje in Dravinjsko dolino ter seveda ožje mestno bistriško območje. Svet je izredno raznolik, pregleden in gospodarsko zanimiv; njegove turistične danosti so velike.

Spremljajte nas: Facebook Instagram
RIC LogoObčina SB LogoI feel slovenia LogoMaribor pohorje LogoZK SB LogoVirtualna panorama LogoSpletna tržnica jemdomace.si LogoŽiva coprnija LogoEnjoyheritage Logo
© 2023 RIC. Vse pravice pridržane Avtorske pravice  |  Zasebnost