Doživetja in delavnice Zavoda za kulturo Slovenska Bistrica

Grad v Slovenski Bistrici je osrednji mestni in občinski kulturni center in skupaj z grajskim parkom tvori prvovrstno spomeniško celoto. V njem je organizirana stalna vodniška služba. Na ogled so številne stalne razstave in razstave umetniških del v galeriji Grad. Ogledate si lahko Viteško dvorano, ki jo krasijo freske, v njem pa se nahajajo še likovni saloni in poročna dvorana. V gradu potekajo tudi različne kulturne prireditve.

Grajske vsebine so zanimive za številne obiskovalce, v zadnjem času pa ga vse bolj obiskujejo tudi najmlajši, katerim so namenjene različne ustvarjalne delavnice, raziskovanje gradu z grajsko varuško, različnimi grajskimi junaki in druge zanimive vsebine.

Med letom se v gradu odvijajo vsebinsko različne pedagoške delavnice, ki so vezane na stalne zbirke in zajemajo iz kulturne, umetnostno-zgodovinske in etnološke zakladnice naših krajev. Namenjene so tako predšolskim in osnovnošolskim otrokom kot tudi srednješolcem.
Poleg delavnic v gradu prirejajo tudi delavnice pod skupnim imenom Doživetje Pohorja, ki se odvijajo na terenu in so razdeljene na tri sklope: Kovačev dan, Mlinarjev dan in Pastirčkov dan. Te delavnice so namenjene prvi triadi osnovne šole.

Več informacij o delavnicah najdete tukaj

Turistični paketi za posameznike in družine: