Naravoslovna učna pot Kebelj

Naravoslovna učna pot Kebelj

Ob naravoslovni učni poti naletimo na številne spomenike kulturne dediščine, ki pričajo o zgodnji poselitvi tega območja in načinu življenja prebivalcev Keblja. Pohorski gozdovi, ki tvorijo značilne združbe, pa predstavljajo življenjsko okolje številnih organizmov. Pot je za večje skupine lahko tudi vodena. 

Vse poti v okolici Keblja, razen Kebeljske transverzale, imajo izhodišče pri informacijski tabli, ki je postavljena na severovzhodnem delu vasi ob cesti proti Nadgradu. 

Priporočamo vam, da se na pot odpravite v oblačilih, primernih vremenu in opremljeni z visokimi pohodnimi čevlji. Pri načrtovanju poti sledite barvnim oznakam na informacijski tabli ali zgibanki, na terenu pa pot označujejo zeleno – rumene markacije. 

 

Nezahtevna

Krožna

Trajanje: 2h 30min

Oznake: rumene barve

 

Potek poti

Začetek poti je pri informacijski tabli, pot nadaljujemo do korita Šum in Ramšakovih lip. Vrnemo se do informacijske table na Keblju.

Zahtevna

Krožna

Trajanje: 3h 30min

Oznake: vijolične barve

 

Potek poti

Začnemo pri informacijski tabli, nadaljujemo do korita Šum in Ramšakovih lip, nato pa se spustimo v naselje Modrič. Tam si ogledamo kovačnico, pot nadaljujemo v smeri Keblja, kjer si ogledamo Klemenclov mlin, Zbegov grad in se vrnemo na Kebelj.

Trajanje: 2-4 ure

Oznake: modre barve

Pot lahko prehodimo krožno in se vrnemo nazaj na Kebelj ali pa zaključimo na Treh Kraljih.

Pričetek je pri informacijski tabli, od Ramšakovih lip na nadaljujemo pot proti Trem Kraljem. Tu se lahko okrepčamo ali celo prespimo.

 

TD LIPA, KEBELJ

Anton Smogavec
Kot 30
2317 Oplotnica

M: 040/186-678

W: www.kebelj.si