Gozdna učna pot Bojtina

Gozdna učna pot Bojtina

Gozd, njegove pojavne oblike in gozdni prebivalci, ter življenje ljudi nekoč in danes sta glavni temi gozdne učne poti. Ob poti bomo spoznavali različne tipe gozda ter drevesne in grmovne vrste, ki sestavljajo gozd. Opazovali bomo naravne pojave in rezultate človekovega poseganja v krajino.

Iz Slovenske Bistrice nas pot vodi najprej na Šmartno na Pohorju. Do table, ki nas usmeri do urejenega parkirišča, je še 3 km.

 

Učna pot

Krožna pot

Dolžina: 3,7 km

Trajanje:

2 uri – če se boste po poti sprehodili in ustavili ob le nekaterih točkah,

3-4 ure – za voden, podroben ogled

Zahtevnost: srednje zahtevna, 150 m višinske razlike

Oznake: rumeno-modre markacije

 

Priporočamo, da se na pot odpravite v oblačilih, primernih vremenu in opremljeni z visokimi pohodnimi čevlji. Na Trmotovem vrhu stoji informativna tabla, ki jo lahko uporabimo za orientacijo na terenu. Od tod je tudi lep razgled na Dravsko polje in Haloze.

 

Pohodna pot

Krožna pot

Dolžina: 6,5 km

Zahtevnost: srednje, 220 m višinske razlike

Oznake: rumeno-modre markacije


Krožna pohodna pot je nadaljevanje učne poti. Z gozdne učne poti skrenimo pri Ferdinandovi koči v smeti proti sv. Uršuli. Pot lahko nadaljujemo do Areha ali Treh Kraljev, Bistriški vintgar pa je oddaljen le 20 minut od izhodišča poti. Ustavimo se lahko tudi pri cerkvi sv. Martina na Šmartnem na Pohorju in si ogledamo znamenite romanske freske, ene najstarejših na Slovenskem.

 

KS Šmartno na Pohorju

Šmartno na Pohorju 19

2315 Šmartno na Pohorju

T: 02/803-41-17

M: 051/607-614